luni, 29 iulie 2013

Statiunea Mamaia

Statiunea Mamaia se afla in nordul orasului Constanta, pe litoralul Marii Negre. Aceasta este situata pe o fasie de pamant intre Marea Neagra si lacul Siutghiol, avand o lungime de apriximativ 8 km si o latime de doar 300 m. In timpul iernii, in Mamaia exista foarte putini locuitori permanenti, numarul acestora fiind sub 50, insa in timpul verii, unitatile de cazare sunt pline, numarul turistilor fiind foarte mare. Cea mai cunoscuta statiune de pe litoralul romanesc este Mamaia, turismul de aici fiind foarte dezvoltat.

In ultimii ani, in statiunea Mamaia s-au facut investitii majore, aici fiind inaugurata si prima telegondola din Romania, inaugurata la data de 16 iulie, 2004. Aceasta face legatura intre Hotelul Perla si Cazino, iar traseul se intinde pe o lungime de 2,1 km. Aceasta are o viteza de 5 m pe secunda, iar inaltimea la care are loc deplasarea turistilor este de 50 de m. Satul de vacanta constituie o alta atractie turistica importanta din Mamaia. Aici sunt nu mai putin de 31 de restaurante traditionale romanesti, fiecare dintre ele fiind decorate intr-un stil rustic, in functie de zona tarii pe care o reprezinta. Tot aici, turistii pot cumpara diferite suveniruri din scoici adunate in timpul iernii de catre localnici. In satul de vacanta exista si un mare parc de distractii, cu masinute busitoare si alte aparate construite pentru amuzamentul turistilor.

In statiunea Mamaia, o alta atractie turistica importanta este reprezentata de parcul acvatic Aqua Magic, cel mai modern parc acvatic de pe intreg litoralul Marii Negre. Suprafata acestuia este de 27.200 m patrati, iar in interior se afla numeroase piscine pentru oameni de toate varstele, copii sau adulti, tobogane, bazine, caderi de apa, baruri, restaurante, magazine de suveniruri si fast-food-uri.

Lacul Siutghiol, cu o lungime de 7500 m si o latime de 2500 m, este ideal pentru practicarea sporturilor de apa precum schi nautic, yachting si pentru pescuit. In mijlocul lacului se afla o insula la care se poate ajunge cu barca, iar pe aceasta exista un restaurant de unde se poate admira peisajul deosebit.

In ceea ce priveste unitatile de cazare din statiunea Mamaia putem spune ca sunt foarte numeroase, mai ales pentru faptul ca este cea mai populara destinatie printre romani. Aici exista peste 20.000 de locuri de cazare in peste 60 de hoteluri. Pe langa acestea, exista numeroase pensiuni in care turistii pot sta o noapte sau mai multe nopti, in functie de preferinte. Diferenta intre primul loc in acest clasament si locul 2 este foarte mare. Sub statiunea Mamaia se afla statiunea balneoclimaterica Baile Felix, cu aproximativ 7.000 de locuri de cazare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

MY shutterstock

My latest images for sale at Shutterstock:

My most popular images for sale at Shutterstock: