luni, 29 iulie 2013

Insulele Sporade - Grecia

 
Traseul a fost: Skiathos, Skopelos, Alonissos. Traseul clasic pentru Sailing & Diving din Grecia. Am fost 50 de oameni, 7 yahturi, 1 club de diving, DJ. Barca pe care am fost eu a fost si barca de diving. Pentru mine, sailing a fost pentru prima data, elementul de noutate si de aventura, dar a contat foarte mult si partea de diving. Asadar, am fost barca cu cele mai multe bagaje, pentru ca deh, echipamentele de scufundare ocupa destul de mult loc, iar intr-o asemenea excursie, in care barca iti este si casa si mijloc de transport, spatiile de depozitare sunt intr-adevar limitate. Foarte faina calatoria pe mare, serile trageam la tavernele de pe insule, unde mancam de obicei peste sau caracatita la gratar (proaspata, specialitatea locala), iar preturile se incadrau undeva la 15 euro pe seara (mancarea si berea) asta daca nu doreai sa te lungesti mai mult. Oamenii sunt primitori, cu cat e mai mic portul e mai faina terasa. Dar pentru ca mi-am propus sa scriu despre scufundari si sa va arat pozele de la scufundari, ma opresc aici cu descrierea calatoriei in sine. Scufundarile de la care sunt pozele atasate si filmuletul, le-am facut pe langa Skopelos la final de aprilie si inceput de mai. Asadar, afara erau 25-29C, in apa undeva intre 10C-17C. Destul de rece apa, plus ca sub 15 m adancime era permanent o termoclina foarte rece in care eu cu costumul meu de ape calde de numai 4 mm nu prea ma simteam confortabil. Asadar, pozele sunt facute la maxim 15 m adancime (stelele de mare). Apa era frumoasa si limpede, cu vizibilitate buna de 20m. In Egee te poti bucura de stele de mare, bureti care imita coralii, anemone, alge foarte colorate si o puzderie de pesti de mici dimensiuni dar frumos colorati.
 

Am petrecut o saptamana la sailing in insulele Sporade in Grecia, insa am apucat sa facem si cateva scufundari. Cea mai buna selectie de foto se regaseste mai sus. Enjoy :)

7 comentarii:

 1. Thank you for sharing the post!! it was really amazing!! I have never seen something like you have shared in this video!! so thank you once again!

  RăspundețiȘtergere
 2. Buna ziua,

  Sunt interesat de o colaborare cu site-ul dumneavoastra. Daca doriti sa colaboram va rog sa ma contactati la aceasta adresa de email pentru a discuta mai pe larg. Pentru ca acest email sa nu fie catalogat drept "Mesaj nedorit" am evitat sa scriu aici adresa site-ului dumneavoastra asa ca va rog, atunci cand imi veti raspunde, sa precizati si adresa site-ului dumneavoastra.

  Cu stima,
  Daniel Stroe

  RăspundețiȘtergere
 3. fotografii interesante si aparte, felicitari!

  RăspundețiȘtergere
 4. Salut, imi cer scuze pentru spam, insa vreau sa te invit la un concurs cu premii in bani.
  Tot ce trebuie sa faci este sa raspunzi la intrebarea: „Daca te-ai trezi intr-o dimineata cu o importanta suma de bani, ce dorinte ti-ai indeplini?”
  Mai multe detalii aici: http://literestacojii.wordpress.com/2014/07/02/concurs-avbs/
  Multumesc!

  RăspundețiȘtergere
 5. Pur si simplu de vis . Mi-ar placea sa am ocazia de a vedea asa ceva live.

  RăspundețiȘtergere
 6. Superbe imagini. Sper sa reusesc sa fac si eu scuba candva.

  RăspundețiȘtergere

MY shutterstock

My latest images for sale at Shutterstock:

My most popular images for sale at Shutterstock: