marți, 12 martie 2013

Etapa 5. Femei care ne inspira

Enuntul probei: Alege una dintre cele trei poveşti ale noii colecţii (Passion Garden, Morning Beauty sau Freesia Fresh) şi transform-o într-o poveste despre una dintre femeile importante din viaţa ta, care te inspiră şi care merită să fie cunoscută de lumea întreagă.

*****
Metamorfoza fluturelui de piatră 
Întreaga tinerețe și-a petrecut-o pe stâncă asemeni fluturelui de piatră, o pasăre (Trichodroma muraria) micuță și delicată care și ea și-a făcut din verticala pereților casă. Așa și ea, obsedată de valori diferite de cele ale lumii “normale a ales sihăstria marilor pereți ai țării și un grup mic de oameni asemănători. În lumea aceea semi-izolată onoarea, tovărășia și fair play-ul sunt valori absolute. În lumea aceea, o simplă bustieră și un sorț sau un colant erau piesele vestimentare de rezistență. Moda echivala cu comoditatea pieselor sport, ușoare și flexibile, așa că și fata - future era la fel de departe de feminitate precum și imaginea inițială a fluturelui de piatră întruchipat de fapt de-o pasăre. 
Fluturele de piatra (Trichodroma muraria)
Anii însă nu iartă pe nimeni și libertatea de mișcare s-a erodat odată cu ligamentele chinuite și fata despre care vă povestesc a coborât din munți către cele mai lumești. Și pe măsură ce se integra în lumea aceasta începea să învețe să fie femeie în adevăratul sens al cuvântului. Puțin câte puțin, azi un pantalon mai elegant, mâine o fustă (element ciudat în garderobă, până nu demult), apoi pantofi, apoi pantofi cu toc lat, apoi pantofi cu toc mai înalt, mai subțire. Când garderoba s-a șlefuit cât de cât, când pantofii și gențile au început să se asorteze firesc, când transformarea devenise ireversibilă, fata a constatat că dincolo de cele exterioare, mai există și o modă mai puțin vizibilă, cea mai delicată, nevăzută și la fel de frumoasă. Fata a descoperit lenjeria cu toată frumusețea, fragilitatea și feminitatea ei. Cât de multe se schimbaseră de când își luase zborul din verticale către oraș…

Am admirat-o atunci pentru forța, încrederea, independența și libertatea ei. Am respectat-o pentru performanțele sportive, am pus-o la zid când exagera și încerca să se umfle în pene mai mult decât era necesar. Am însoțit-o ani de zile în călătoria ei, i-am fost umăr la umăr și am observat-o cum crește, cum se transformă cum devine femeie. I-au trebuit mulți ani, i-au trebuit 35 de ani pentru metamorfoză, însă acum, pe când încep să o cunosc mai bine în noul ei rol mă uimește de la zi la zi. Reușește să îmbine atât de multe stiluri, e când copilăroasă, când romantică și senzuală, e când seducătoare și pasională, e când fragilă, când exuberantă, e vintage sau fresh într-un amalgam de nuanțe și tonuri, ca o vioară suavă care se descoperă încet, încet, timidă, catifelată.
Am însoțit-o într-o zi la o vânătoare de lenjerie. A probat tot ce se putea din colecția Jolidon Fashion Primăvară / Vară 2013: gama Passion Garden cu aerul retro i se potrivea atât de natural, gama Morning Beauty părea ca stil perfect armonizată cu ea, doar că în magazinul respectiv nu mai erau numere mari la sutiene, însă cireașa de pe tort a fost atunci când a ajuns să probeze gama Freesia Fresh. Dantela delicată îndulcea considerabil formele ușor musculoase, reminescență din perioada alpină. Iar la final, evident că a început să se întrebe ce anume să aleagă din tot acel rai de feminitate. O alegere cu adevărat dificilă, chiar și pentru mine în calitate de observator. 

Această femeie este cu adevărat importantă în viața mea. Ea mă inspiră în fiecare zi, mă trage de mânecă să merg mai departe, mă îndeamnă permanent să nu treacă zi fără ca eu să fac ceva valoros, oricât de mic, însă valoros! A apărut târziu și a crescut în mine cu o forță incredibilă. Încă o descopăr, în fiecare zi frenezia cu care ea se zbate să își câștige locul își are parcă obârșia în naturalețea cu care a îmbrățișat această transformare. Ultima etapă în această evoluție a fost cea interioară, a sensibilității, duioșiei, căldurii, pasiunii și odată cu această etapă, pot să spun că metamorfoza fluturelui de piatră a fost completă!

Material scris pentru Spring SuperBlog 2013

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

MY shutterstock

My latest images for sale at Shutterstock:

My most popular images for sale at Shutterstock: