miercuri, 20 martie 2013

Etapa 10. Costumul de baie si vacanta perfecta

Într-o dimineaţă primeşti un pachet frumos ambalat pe care scrie “Vacanţa perfectă”. În cutie descoperi un costum de baie şi un bilet de la cineva foarte drag ţie, cu următorul mesaj: Ghici unde plecăm mâine?! Scrie pe blogul tău o postare în care să ne spui unde crezi că veţi merge împreună în vacanţă. Argumentează destinaţia de vacanţă aleasă folosindu-te de indiciul din cutie: costumul de baie. Poţi face referire la caracteristicile costumului de baie din cutie (de exemplu, culoarea, care te-a dus cu gândul la Bora Bora sau imprimeul materialului, care te-a facut să visezi deja la o croazieră pe Mediterană). 

*****

Am șoptit un vis
Am deschis ochii leneș uitându-mă printre gene la razele jucăușe ale acelei dimineți. Era ziua mea, așa că îmi permiteam încă un moment de răsfăț înainte de a începe ziua. Tot întinzându-mă am atins cu vârful piciorului ceva complet nefiresc. Aveam la capătul patului o cutie. Hihi, o un cadou. Brusc toată lenea s-a risipit și în următoarea secundă desfăceam cutia. Era frumos înfășurată într-o hârtie turcoaz și mirosea a proaspăt. O cutie cu adevărat ispititoare.  După ce am desfăcut hârtia de împachetat, nu mare mi-a fost uimirea când pe cutie am găsit scris cu carioca "Vacanța perfectă."  

Wow, devenea din ce în ce mai interesant.  

M-am ridicat și am plutit până la un dulăpior de unde am luat o forfecuță cu care să desfac cutia foarte bine sigilată. Apoi în cutie descopăr o altă cutie. Intrigată o scot și o întorc pe toate părțile. Aici nu mai era niciun alt indiciu. Am scuturat puțin de ea, însă nimic, nu se mișca nimic în interior. Așa că, nerăbdătoare am deschis și următoarea cutie. În interior… altă cutie! Ha! Chiar îmi era testată imaginația. O deschid și pe a treia, unde găsesc un bilet frumos scris de mână:  “Ghici unde plecăm mâine?” Lângă bilet strâns împăturit și înghesuit într-o punguță ermetică ceva textil colorat. În prima fază am avut un sentiment de dezamăgire, pornisem de la o cutie așa generoasă în dimensiuni și ajunsesem la ceva atât de mic. Am desfăcut punguța și de acolo parcă a înflorit scăpând de încorsetare un costum de baie turcoaz. Aha, revenea culoarea inițială a primei cutii…

Și acum că aflasem ce ascundeau cutiile mi-a revenit în minte întrebarea cu destinația… oare la ce s-o fi gândit? Suntem amândoi pasionați de scufundări și de ani de zile ne petrecem vacanțele în locuri depărtate, în mări cu ape limpezi cristal. Oare la ce s-a gândit de data aceasta? Turcoazul îmi inspiră acele plaje paradisiace cu nisip alb, cer albastru și câte un palmier rătăcit sau mangrove încâlcite până la nivelul apei. Totuși, cu o lună în urmă când tot ne gândeam unde să mergem, discutasem ca în acest an să renunțăm la ocean și să ne îndreptăm pașii către munți. Povestisem atunci de o excursie prin China rurală, montană și o săptămână în Tibet la Lhasa. Tot încercam să găsim o agenție de turism care să ne spună cum am putea ajunge în China în acea zonă montană unde s-a filmat Avatar. Să fi renunțat la idee?

Costumul de baie turcoaz cam asta îmi inspiră. Ooooh, oare? Văi ce minunat ar fi... Oare să-și fi amintit asta? Totuși este exagerat de scump. Nu ar putea… Știu că nu se poate. De câțiva ani am eu o vorbă. Le spuneam tuturor că dacă ajung să văd Seychelles și Palau pot să  mor linisita. Imediat ce mi-a încolțit în minte această idee am început să visez. Costumul de baie turcoaz, mă întreb care dintre cele două locații exotice l-ar inspira mai mult? Hmm… Aproape brutal am perceput sunetul telefonului. M-a speriat cumplit, atât eram de absorbită de gândurile mele, de visele mele, de apele străvezii la care mă gândeam, în care deja înotam mental.  

- La mulți ani! A răsunat o voce veselă. Te-ai trezit? 
 - Da, am mormăit, având încă pielea găina de la sperietură. 
 - Ți se potrivește? Am nimerit măsura? Continuă ușor îngrijorată vocea de la celălalt capăt. 
 - Nu am apucat să probez, încă mă gândesc la întrebarea ta…
 - Hihi, chicoti el, nu-ți spun, trebuie să ghicești. 
 - Mă pot gândi la 2 destinații, însă mi se pare complet nerealist, i-am zis. 
 - Ia să te aud, fă o încercare!

Și în acel moment mi-am dat seama. Culoarea costumului era perfectă pentru fotografii în lacul “Fifth Lake”cunoscut și sub numele Jellyfish Lake aflat pe insula Eil Malk… Ce altă culoare s-ar fi potrivit mai bine în lacul ticsit de meduze galbene. Un lac marin în care aceste meduze au rămas captive și nu au niciun inamic natural. Snorkeling în Jellyfish Lake! Wow, oare să îndrăznesc să spun așa ceva? Dacă m-aș înșela poate va fi dezamăgit că am visat așa departe! Tentația era însă prea mare, așa că mai mult am șoptit un vis: 
 - Palau…
Jellyfish Lake - Palau

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

MY shutterstock

My latest images for sale at Shutterstock:

My most popular images for sale at Shutterstock: