vineri, 1 martie 2013

Etapa 1. Indragosteste-te de viata cu Farmec

Enunțul probei: Scrie intr-un articol pe blogul tau ce inseamna frumusetea naturala si cum te ajuta acest aspect pe tine sa te indragostesti zilnic de viata.

*****


Ulcior de farmec și bucurie
Mi-au trebuit aproape 35 de ani să descopăr femeia din mine, și odată cu această femeie care s-a lăsat atât de mult timp așteptată, parcă începe și primăvara vieții. Ce primăvară tarzie… dar parcă cu cât și ea s-a lăsat așteptată, e mai frumoasă, mai bogată în miresme și culoare, o adevărată explozie senzorială. Și asta poate pentru că mental, începe să se realizeze un echilibru, acel echilibru care ne face frumoase, optimiste, naturale, inocente, zgubilitice, emoționate și copilăroase. 

Ce bine că după fiecare iarnă vine o primăvară … Cu cât iarna e mai lungă și mai grea, cu atât mai frumoasă ni se pare primăvara. S-a întâmplat ca această iarnă să fie iarna absolută a sufletului meu, o iarnă în care am căzut atât de jos, încât credeam că nu mai există un final sau că în sine căderea era un final. Și-n acest zbor nedorit am învățat atât de multe lucruri, atât de importante, atât de adânci, încât aproape pot să spun că a meritat. Atunci când ai ajuns acolo jos unde nicio constrângere socială nu te mai urmărește, pentru simplul motiv că ești prea jos, atunci toate se limpezesc și intervine o trezire a spirirului, o trezire care transcede orice preocupare materială. 

Abia atunci mi-am zis: Indragosteste-te de viata, viața e frumoasă pentru fiecare rază de soare, pentru fiecare zâmbet de copil (chiar dacă din nefericire nu e al tău), pentru fiecare adiere de vânt care-ți mangaie obrazul, pentru fiecare fulg de nea care ți se așterne în urmă și-ți acoperă pașii, pentru fiecare ghiocel inocent, pentru fiecare petec de cer senin, pentru fiecare pisică care se uită galeș la tine și toarce necondiționat, pentru ochii plini de căldură ai unui cățel, pentru părinții tăi pe care ani de zile i-ai judecat și abia acum începi să-i înțelegi. Trăiește în prezent și vei experimenta fericirea copiilor, care nu au trecut, nu cunosc noțiunea de viitor și de aceea se pot bucura cu adevărat de clipa prezentă. Iubește timpul prezent, el este un timp absolut, o emoție fluidă. Uită-te cât Farmec în reacțiile sincere și naturale ale Larei Fabian atunci când o sală întreagă îi dedică chiar ei propriul ei cântec. Cât de frumoasă este emoția ei, câtă forță are pe final să se ridice și să ofere publicului o voce absolut minunată, chiar și de sub lacrimi înghițite. Cât de frumoasă și de complexă este femeia!  Fii naturală, aruncă măștile sociale, leapădă zidurile impuse și trăiește, iubește, plângi dacă este nevoie, dar dezgheață-ți sufletul. Începe primăvara vieții tale!
Iubește permanent femeia din tine, iubește viața și mai ales tot ce are ea mai simplu, pune din nou urechea pe pământ și ascultă-i freamătul, ascultă tăcerea, auzi culorile! Adu-ți aminte de vremea când te răneai pe munte și rupeai gălbenele sau pătlagină și te tratai cu seva lor vindecătoare, asta cel puțin până ajungeai la cabană și puteai folosi alifia cu argan, galbenele si aloe vera primită de la mama, pe care și ea o folosea de atâta vreme din gama Farmec Natural. Așa era cândva frumusețea naturală, și ea te făcea să te simți permanent frumoasă, entuziastă și plină de viață. Iubește viața ca atunci când erai apropiată de natură, naturală, modestă și liberă! Îndrăgostește-te de viață din nou și din nou, în zorii fiecărei zile, în apusul spectaculos de soare, în roua dimineții. Nu uita, suntem făcuți din iubire...

Vezi partea plină a paharului chiar și atunci când toate îți sunt împotrivă, gândește pozitiv chiar dacă ai pierdut mult, foarte mult, totuși nu ai pierdut totul. Ascultă de două ori mai mult decât vorbești, ascultă activ, acompaniază real omul care îți vorbește, fii acolo, pentru că ești acolo cu un scop, nimic nu este întâmplător, toate ajung să coreleze pentru o finalitate care momentan nici nu-ți trece prin cap, nu ai cum să prevezi, însă toate în această lume sunt interconectate la un nivel subtil. Vei afla scopul lor mai târziu, ai răbdare!

Deschide-ți mintea pentru a experimenta, păstrează-ți visele vii oricât de imposibile ar părea, iubește bunătatea și divinitatea din fiecare om din jurul tău, ignoră și ține la distanță răutatea și mizeria acestei societăți, construiește tu frumos pentru ca frumosul să aibă o șansă se se propage. Fii tu bun ca bunătatea să aibă o șansă să fie înțeleasă și cunoscută de mai mulți.  

Împrumută de la primăvară ce crezi că e mai bine: fii fresh ca florile care apar timide, ca muzica de vioară care acompaniază un stil de dans aparent nepotrivit, experimentează și selectează doar ceea ce ți se potrivește natural. Naturalețea din zâmbetul unui copil e neprețuită. Frumusețea lui este zdrobitoare, nu are nevoie de niciun fard, culoare, e doar naturală. 
Înflorește! E primăvară! Fii tu ambasadorul primăverii, fii tu ulcior de farmec și bucurie, fii tu natural, simplu, smerit, zâmbește în sinea ta, fii mulțumit cu puțin, dăruiește mult, alege-ți ceva pentru care să devii ambasador, un produs, o idee, un vis, un ideal, uite îți dau un exemplu: Giulia Ambasador gama Farmec Natural.

Pentru toate doamnele, de 1 martie :)

Material scris pentru Spring SuperBlog 2013

4 comentarii:

 1. Foarte frumos articolul, foarte sincer si scris din inima. Mi a placut mult, doar ca se citeste cam greu pe fondul negru, e obositor pentru ochi. Iti doresc succes in competitie.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Multumesc pentru apreciere. Stiu ca se citeste greu, este pe fond negru pentru ca in sine el este un blog de fotografie si mai putin cuvinte. Iar fotografia se vede mai bine pe fond negru :)

   Ștergere
 2. Buna Silvia
  Si eu sunt participant la super Glog 2013. Am citit de curiozitate articolul tau si sincer iti spun ca mi-a placut abordarea si mai ales muzica. Lara Fabian este o preferata de-a mea. Felicitari si succes la concurs.

  RăspundețiȘtergere

MY shutterstock

My latest images for sale at Shutterstock:

My most popular images for sale at Shutterstock: