luni, 1 octombrie 2012

Etapa 01. Toyota Avensis, marca celor remarcabili

Cerintele probei: Lucrurile de care ne inconjuram ne reprezinta si transmit ceva despre noi. Carei personalitati importante din viata ta consideri ca o masina Avensis i-ar pune in valoare calitatile care o fac remarcabila? Poate fi o persoana publica, din trecut sau din prezent, sau doar importanta pentru tine, care ti-a marcat intr-un fel sau altul viata (parinte, frate sau alta ruda, profesor, mentor, prieten etc.). Explica-ne de ce persoana respectiva este speciala pentru tine, ce o face remarcabila si de ce crezi ca Avensis i s-ar potrivi. Abia asteptam sa descoperim persoanele remarcabile din viata voastra!

*****

Ce temă excelentă. Într-adevăr lucrurile din jurul nostru spun foarte multe despre personalitatea noastră. Mașina este de cele mai multe ori reflexia modului în care ne vedem noi, ne poziționăm noi ca indivizi față de alți oameni, dar și modul după care suntem “etichetați” de cei din jur; este dacă vreți locul în care identitatea și reputația se întâlnesc și creează o sinergie, devin o realitate palpabilă.

Mașina japoneză este de fapt un concept, unul diferit complet de ceea ce înseamnă industria de profil în țările vestice. Ceea ce este cu adevărat remarcabil, este principiul de la care s-a pornit. Fiabilitatea Toyota vine din statistică aplicată. Așa că, după mine, cel care ar merita cu toată puterea cuvântului să se bucure de ceea ce înseamnă astăzi o Toyota Avensis, este părintele principiilor statistice aplicate în industrie. Preocuparea pentru calitate și mediu a profesorului William Edwards Deming a stat la baza realizării acestui concept diferit. Ideile lui Deming au stat la baza sistemului de management al calității și au ajutat companiile nipone nu numai să se redreseze ci să ajungă să dețină supremația în multe ramuri industriale.

Cheia a fost statistica. Statistica repetată la nivel de obsesie le-a arătat inginerilor niponi ce piese să îmbunătățească, astfel încât astăzi, Toyota să ajungă să ofere cel mai spectaculos program de garanție cu o durată de 7 ani pentru automobilele sale.  Așadar, pe umerii înaintașilor se construiesc minunile acestui secol. Și pentru o asemenea contribuție, deși nu este poate cel mai “monden” sau răsunător nume, William Edwards Deming, ar fi, în opinia mea, candidatul ideal pentru volanul  Toyota Avensis.

Mă înclin cu respect în fața titanilor care au schimbat lumea cu ideile lor, mă opresc aici cu ceea ce înseamnă trecut și țin neapărat să vă povestesc despre o persoană care mie, la un moment dat al vieții mele, mi-a schimbat perspectiva. Așa cum vă spuneam și anul trecut, simt nevoia să trec fiecare probă de Superblog prin experiență personală. Doar în acest mod, simt că articolul este cu adevărat autentic.  

Anul 2008 a fost unul greu pentru mai toată lumea. Atunci am simțit nevoia să organizăm un training și am cunoscut un om, atunci l-am cunoscut pe Decebal Leonard Marin. Am mers împreună la Bran pentru două zile în care el ne-a fost și mentor, și facilitator, și trainer și prieten. Prin metode de o simplitate incredibilă a reușit să ne arate unde eșuam ca echipă (deși eram un fel de “dream team”) și a reușit să ne facă să ne reconstruim, să ne regândim din temelii. Ceea ce mi-a plăcut a fost “firescul” situațiilor create, naturalețea, intuiția cu care ne-a demolat și ne-a reorientat către o direcție bună. Și cu toate că noi eram o mână de copii și el încă de pe atunci își conducea compania din postura de Managing Director, ne-a lăsat în suflete o imagine atât de echilibrată, ne-a impus respect fără aroganța, bun gust și atitudine business. 

Așa că eu pe Decebal îl văd la volanul unei Toyota Avensis și în oraș, alergând la întâlniri sau la discuții cu manageri de TOP, dar și pe drumuri de munte către o locație izolată unde să reconstruiască și alte echipe, așa cum a făcut cu a noastră acum câțiva ani. 

Pentru că Toyota Avensis este și elegant și practic, și confortabil și puternic, la fel de premium și când sclipește de curățenie, dar și când adună prafurile drumurilor mai grele, pentru că dincolo de orice promisiune la Toyota, calitatea este incontestabilă, așa cum este și un Managing Director care ajunge la performanța de a aniversa în aceste zile, zece ani de când își conduce compania pe piață!
Decebal Leonard Marin, Bran, 2008

2 comentarii:

MY shutterstock

My latest images for sale at Shutterstock:

My most popular images for sale at Shutterstock: