joi, 1 decembrie 2011

Cao Dai Temple

Cao Dai Temple este situat langa oraselul Tay Ninh, Vietnam. Este undeva la cca 80 de km de Saigon (Ho Chi Minh City). Cao Dai este o doctrina religioasa care imbina invataturile din Budism, Hinduism, Taoism, Confucianism, Crestinism, Islam si alte religii intr-o religie monoteista care promoveaza pacea. Isi are originea in Vietnam si a aparut in jurul anului 1920. Ei cred ca fondatorul religiei este Dumnezeu care a transmis direct invataturile, simbolismul, organizarea si chiar templul (Sfantul Scaun) at fi fost realizat cu indrumare divina. Se estimeaza a avea 2-3 milioane de adepti. (mai multe detalii gasiti pe Wikipedia).

Dincolo de cele cateva detalii de informare, senzatia pe care o traiesti cand intrii in templu si asculti cantarile lor este incredibila. Ti se zbarleste pielea, notele sunt atata de profunde, versetele prelungi, randurile de oameni si de coloane atat de perfecte... Dragoni fantastici impodobesc coloanele roz, flori de lotus incadreaza ferestrele, ochiul atotvazator din triunghi te urmareste peste tot. Adeptii in straie albe (desi stau pe jos sunt impecabile) tin spatele atat de drept incat par statui, batranii au un loc aparte in centrul templului si poarta straie colorate. Au chipuri severe si senine in acelasi timp. Te indruma sa urci la etaj si sa privesti templul de la balconul interior. Urcand treptele treci pe langa cei care canta (instrumental si vocal) asezati si ei intr-un cerc perfect si robe albe. Simboluri peste tot. Un templu plin de culoare si farmec, o lume atat de diferita de ceea ce stim noi. Probabil cel mai interesant loc de vizitat in Vietnam (la nivel cultural/spiritual).


2 comentarii:

  1. este superb! foarte reusite pozele tale care parca transmit emotia rugaciunii intr-un templu asa fastuos!

    RăspundețiȘtergere
  2. multumesc. pentru mine a fost un moment special. fotografia este umila, nu are cum sa redea toata atmosfera, insa am incercat...

    RăspundețiȘtergere

MY shutterstock

My latest images for sale at Shutterstock:

My most popular images for sale at Shutterstock: