sâmbătă, 19 noiembrie 2011

Etapa numarul 27 - AMD Eyefinity

Anul acesta am propus ca modalitate de promovare a companiei pentru care lucrez, un filmulet de tip corporate pe care sa il distribuim in sfera social media. Dupa ce am reusit sa obtinem imaginile brute si sa gasim si solutia succesiunii cadrelor intr-o poveste care sa capete un anumit sens, s-a trecut la partea de montaj. Pentru ca lucrurile sa mearga mai usor, i-am propus amicului meu care realiza montajul sa lucram impreuna. Asadar am mers la el la birou si trebuie sa recunosc ca am ramas putin socata. Pe biroul lui se aflau 3 monitoare.
Vazand uimirea mea mi-a explicat ca este o solutie oferita de compania AMD, care a lansat de curand tehnologia multi-monitor AMD Eyefinity, tehnologie dedicata in special profesionistilor care lucreaza in domeniul editarilor si creatiei de continut digital (Digital Content Creation - DCC), dar cu aplicatii si in zona proiectarii asistate de calculator (Computer Aided Design - CAD), la un cost foarte ok. De asemenea incepuse el sa se laude, la final de program, monitoarele lui se transformau intr-un teren de joaca, si de data aceasta terenul de joaca ii oferea o experienta de joc panoramica.

“Hai sa ne apucam de treaba” mi-a zis si a pornit ditamai sistemul. La inceput nici nu reuseam sa urmaresc ceea ce face, pentru ca nu cuprindeam cu privirea mai mult de 1 monitor. Apoi am inceput sa deduc care era secretul si de ce era fascinat de AMD Eyefinity. In primul rand nu mai trebuia sa schimbe aplicatiile in care lucra lasandu-le in bara de jos, pur si simplu le tragea in lateral pe alt monitor. Aplicatiile ramaneau astfel toate deschise si ii ofereau o vedere de ansamblu excelenta astfel incat putea edita foarte usor. Cel mai fascinant a fost cand a inceput sa foloseasca Adobe Premiere, programul in care mi-a realizat montajul filmului: pe un monitor vedea secventele selectate din materialul brut, pe altul facea imbinarile, trecerile intre secvente si mai avea deschisa si partea de voiceover pe care o potrivea cu imaginile editate. Oare cum lucra inainte de inventia cu 3 moniotare? Tehnlogia AMD Eyefinity il ajuta in mod evident si ii crestea foarte mult productivitatea.
La un moment dat s-a oprit sa se distreze pe seama mea si a fasinatiei in care cazusem. Si eu editez materiale pentru zona de print si evident ca imi fugea gandul la 3 machete separate lucrate in paralel si pe care le comparam conceptual… si iar s-a simtit dator sa imi explice ca tehnologia AMD Eyefinity permite conectarea la o singura placa video a pana la 6 monitoare, rezolutia crescand astfel exponential cu numarul de dislpay-uri.

La final de sesiune de munca comuna, a deschis evident si un joc “cu impuscaturi” si mi-a aratat diferentele intre cum percepi acelasi joc pe un display normal cu rezolutie de 1920x1200 si cum “il simti” pe Medal of Honour (jocul) pe o rezolutie de 6060x1200. Incomparabil si fascinant in acelasi timp!


Articol scris pentru concursul SuperBlog2011
Reguli proba: http://pcnews.ro/2011/11/19/superblog-2011-etapa-nr-27/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

MY shutterstock

My latest images for sale at Shutterstock:

My most popular images for sale at Shutterstock: