vineri, 18 noiembrie 2011

Etapa numarul 25 - Super monitoare

Sunt absolut indragostita de meseria mea. Creativitatea, libertatea de gandire si de manifestare pe care marketingul ti le permite in fiecare zi, sunt tot ceea ce imi trebuie pentru a pleca la munca cu zambetul pe buze. Pentru a reusi sa obtii realizari in fiecare zi, trebuie sa faci cu placere meseria pe care ti-ai ales-o candva. Eu sunt unul din oamenii aceia norocosi care se pot lauda cu asa ceva.

Ca o scurta paranteza, cand eram mai mica, unchiul meu pictor realiza reproduceri dupa unele dintre cele mai renumite panze din lume. Erau asa de frumos realizate si incercam si eu, insa nu toti au acest har. Mi-a ramas de atunci dorinta de a face ceva frumos cu mainile. Din pacate pictura, doar o admir sau o cumpar, nu pot sa desenez nimic frumos.

Apoi cariera mea in marketing a pornit intr-o companie din zona media. Am luat atunci contact cu multi DTP-isti, oameni care realizau machetele de presa, care pregateau pentru tipar o gramada de reviste sau tot felul de brosuri. Si mi-a placut foarte mult sa lucrez cu ei, mai toti erau super “de gasca”. Ani de zile am vazut cum lucrau si fara sa realizez am invatat si eu. Abia acum reuseam sa fac ceva frumos cu mainile, doar ca in format electronic: pictam cu ustensilele din Photoshop, modificam imagini, cream altele, adaugam efecte, decupam tot felul de elemente si le imbinam, o intreaga paleta de lucruri frumoase a caror limita era numai imaginatia mea.

Acest lucru m-a ajutat foarte mult pentru ca este asa de fain pentru un om de marketing sa poata cere de la agentia cu care lucreaza sau de la DTP-istul de pe proiect exact ceea ce a gandit, sau si mai tare este ca la o simpla privire sa gaseasca erorile de editare ale brosurilor sau materialelor de trimis la tipografie. Este un avantaj enorm si pentru ca in caz de urgenta, pui mana si faci tu direct, sari peste etape, urgentezi proiecte, reusesti sa indeplinesti deadline-uri aparent imposibile, doar pentru ca stii cate ceva in plus. Asa am facut pentru companiile la care am lucrat si materialele si-au atins scopul.

Pe undeva a ramas o placere personala sa le realizez, si inca mai accept proiecte de acest gen in afara jobului, doar pentru bucuria de a face ceva frumos cu mainile. Doar ca de acasa am o reala problema, lucrez de pe un laptop si culorile pe care acesta le poate arata sunt tare diferite de codurile de culoare pe care eu trebuie sa le dau la tipografie. Si este un chin sa le calibrezi. As avea cu adevarat nevoie de un monitor PA246Q cu un gamut (spectru de culoare) extins, capabil sa redea peste 1,07 miliarde de culori. Un asemenea monitor ar putea cu adevarat sa fie calibrat si cu tipografia, si atunci as reusi sa vad culorile pe care le trimit la tipar asa cum ele vor aparea pe print.

Stiu de la DTP-isti ca ei atunci cand era selectata o tipografie ca si furnizor de print, calibrau monitoarele cu tipografia, pentru a folosi un “limbaj de culoare comun” si pentru a diminua diferenta oricum existenta intre spectrul RGB (red, green, blue) folosit de toate monitoarele si CMYK (cyan, magenta, yellow, black) folosit de masinile tipografice. Un monitor PA246Q care ofera cu 30% un spectru de culori mai mare decat panourile LCD standard, poate realiza aceasta calibrare. Daca mai adaugam si functia multitasking Picture-in-Picture, prin care se pot vizualiza imagini de la mai multe surse, va puteti inchipui cat de simplu si rapid as putea realiza materialele publicitare.


Evident ma incanta si elementele de ergonomie ale PA246Q: unghiul de vizibilitate mare si pe verticala si pe orizontala si posibilitatea de a roti ecranul la 90 de grade pentru a facilita citirea documentelor de format portrait. Per ansamblu este un monitor util pentru ceea ce fac si ar putea duce la o crestere a productivitatii proiectelor personale.


Articol scris pentru concursul SuperBlog2011
Reguli articol:
http://pcnews.ro/2011/11/17/superblog-2011-etapa-nr-25-2

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

MY shutterstock

My latest images for sale at Shutterstock:

My most popular images for sale at Shutterstock: