duminică, 13 noiembrie 2011

Etapa numarul 22 - Moda

In toamna anului acesta am fost la Barcelona impreuna cu colegii mei intr-un fel de teambuilding. Nu era prima data cand mergeam acolo, asa ca principalele obiective turistice le vazusem. O parte doream sa le revad, aveam si o lista scurta cu locatii noi, insa de data aceasta mi-am propus sa observ oamenii si pentru prima data in ultimii 10 ani, imi doream sa merg si la cumparaturi. Adevarul este ca in ultimele 3 luni am reusit sa scap de 21 kg si dincolo de orice aceasta a adus si o modificare in atitudinea si comportamentul de cumparare. Observ cu uimire cum am ajuns sa imi doresc sa merg la cumparaturi, eu care pana nu demult detestam acest proces.
Am fost uimita de mine, si cum se schimbase si paleta coloristica catre care imi fugeau ochii: daca inainte foloseam mai totul pe baza de negru, acum imi zburdau ochii numai pentru rosu si culori vii; inainte purtam numai pantaloni, acum primul raion catre care ma intreptam in fiecare magazinas era cel de rochii, sarafane business, sacouri, adica tot ceea ce nu puteam purta inainte. Descopeream in mine o noua persoana, cu totul alte oportunitati, asa ca de la Barcelona m-am intors cu o rochie si un sarafan business si un fel de pardesiu rosu cu note muzicale de la Desigual.

Acasa mi-am dat seama ca pentru sarafan nu prea aveam ce purta. Asa ca atunci cand am avut ocazia, intr-o seara cand ma intorceam dintr-o vizita, am intrat in real,- Hypermarket. Cand am de cumparat ceva si stiu clar ce vreau, merg sa cumpar din hipermarket, cand vreau ceva si nu stiu ce, prefer sa imi vantur nasucul prin mall-uri, sa vad ce a mai aparut nou, cu ce oferte se lauda brandurile cunoscute, ce mai poarta doamnele mai pricepute ca mine in moda, sau pur si simplu sa ma bucur de lumini si spectacolul multimii.

Acum stiam ce vreau, asa ca in Real,- Hypermarket m-am dus direct catre raionul de confectii. Vroiam o bluzita de bumbac rosie care sa intre perfect pe sub sarafanul meu cel nou. Fiind in hipermarket ma asteptam sa o gasesc si la un pret bun, diferit de cele din galeria comerciala sau din mall-uri. Apoi, intotdeauna caut 100% bumbac pentru ca sunt alergica la orice alt material. Am gasit, am probat, am pus in cos, asa cum faci la hipermarket, rapid si eficient. Apoi cand m-am intors: surpiza. In spatele meu am gasit o rochita imprimata superba care aducea mult de tot cu o piesa vestimentara in stil Desigual, insa cu mult, mult mai accesibila. Si rochita si culori vesele pentru mine a insemnat o ispita de nerefuzat. Apoi m-am mai plimbat putin prin raion pe la imbracamintea sport, pe care am gasit-o de buna calitate si la preturi foarte ok.
In weekendul care a urmat a trecut pe la mine o buna prietena, pictorita. Nu m-am putut abtine sa nu ma laud cu sarafanul din Barcelona si in general cu imbracamintea noua (dar sa fim corecti si cu modul in care m-am transformat). Cand a vazut bluzita de bumbac cumparata din real,- Hypermarket m-a intrebat daca nu vreau sa mi-o picteze manual, pentru a ii da un farmec aparte. I-am zis ca eu vreau sa o folosesc pe sub sarafan si atunci mi-a propus un model numai pe partea de jos a bluzei, astfel incat, sa o pot purta si la sarafan, dar si ca piesa unicat la orice pantalon sau fusta. Mi-a placut mult ideea de unicat, de simplu transformat in complex, pornind de la un banal tricou de bumbac cu maneca lunga. Rezultatul a fost de senzatie! Ce pacat ca nu exista prin magazine si colturi pentru artizani. Sa-ti cumperi un tricou si sa privesti cum in cateva minute devine pentru tine o piesa unicat. Poate am reusi in felul asta sa devenim un strop mai buni, mai calmi, mai educati si cu inclinatie pentru frumos si bun gust.


Articol scris pentru concursul SuperBlog2011

Reguli articol: http://pcnews.ro/2011/11/13/superblog-2011-etapa-nr-22/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

MY shutterstock

My latest images for sale at Shutterstock:

My most popular images for sale at Shutterstock: