miercuri, 12 octombrie 2011

Etapa numarul 6: Republic of Gamers

Republic of Gamers… Iata o casta moderna a celor care gandesc, vizualizeaza si se exprima intr-un mod caracteristic, un limbaj care sunt sigura ca pentru multi se aseamana cu limbile straine. Stiu pentru ca si eu am fost inlantuita virtual pentru o perioada destul de lunga de timp. Incepe ca o distractie, este evident nou si palpitant, daca vorbim si de jocuri cu un vizual atractiv este si mai bine, insa curand, jocul incepe sa inghita din ce in ce mai mult timp si la multe persoane se transforma in obsesie. Adaugi ca ingredient si un laptop performant din seria ROG (Republic of Gamers) o adevarata “herghelie putere” (tehnologica) impreuna cu toate gadget-urile care il accesorizeaza si gata, esti acolo definitiv, uiti de somn, te implici si mai mult, traiesti intr-o lume de culoare perfecta si sunete si ideologii, care nu sunt ale tale, insa le imbratisezi cu foame de joc.

Am observant de la mine si perioada de care va povesteam ca aceste manifestari sunt ciclice, vara dispar, iarna cand serile sunt lungi si reci, reapar cu o forta si mai mare cu o intensitate multiplicata de insasi dorul de joc, de camarazii cu care formezi echipe virtuale, de adrenalina actiunilor… e ca in cazul fumatorilor: gestul in sine conteaza mai mult decat nevoia de nicotina. O anumita obisnuinta care te-a prins candva…

Ca orice activitate, asta implica si bune si rele: bune daca ramane la nivel de divertisment si reusesti sa trasezi o limita reala, de bun simt intre viata reala si cea virtuala, si una rea atunci cand se ajunge la obsesie, se pierd prietenii, somnul, familia, se ajunge la depresii sau la divort. Iar societatea moderna impinge cumva la asemenea abuzuri, in care cei implicati ajung sa isi dea seama cand este mult, mult prea tarziu. Pentru ca sunt multi cei destul de slabi care, daca nu reusesc sa realizeze ceva in viata reala, au senzatia ca pot sa compenseze totul in viata virtuala: un fel de second life care reuseste sa le satisfaca nevoile de implinire materiala si spirituala.

Initial am gasit subiectul aceste probe imposibil pentru mine, pentru simplul motiv ca jocurile care imi plac mie sunt mai mult matematice si de strategie, jocuri in care vizualul si deci tehnologia la care ne referim atunci cand vorbim despre Republic of Gamers, pur si simplu nu este necesara. Asa ca, indiferent de tipul de joc la care ne referim: MMORPG (Massively multiplayer online role-playing game) = Jocuri de roluri online cu foarte mulţi jucători; MMORTS (Massively multiplayer online real-time strategy) = Jocuri de strategie online cu foarte mulţi jucători; MMOFPS (Massively multiplayer online first-person shooter) = Jocuri first-person shooter online cu foarte mulţi jucători; MMOSG (Massively multiplayer online social game) - Jocuri sociale online cu foarte mulţi jucători, sau cine stie care alte tipuri de care eu nu am auzit vreodata, am preferat sa va vorbesc de riscurile de a deveni dependent si de a te indeparta de echilibrul si viata sociala reala.

Sper sa nu ma intelegeti gresit, NU incerc sa critic tehnologia, ea ne face viata mai frumoasa! Laptopurile ASUS din seria ROG sunt adevarate bijuterii ergonomice, multifunctionale si multisenzoriale! Pledez numai pentru cumpatare si realism.

V-am povestit astfel din tot sufletul, proaspat vindecata de o asemenea implicare exagerata in viata virtuala. Jocurile sunt frumoase si merita sa fie jucate, insa cu masura. Impartiti in 2 timpul pe care il petreceti in joc si de o jumatate din el iesiti in parc cu rolele cu amici de joc, sau la o bere, sau la munte, mare, biking, snorkeling, orice! Numai iestiti din case!


Articol scris pentru concursul SuperBlog2011

Reguli articol: http://pcnews.ro/2011/10/06/superblog-2011-etapa-nr-4/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

MY shutterstock

My latest images for sale at Shutterstock:

My most popular images for sale at Shutterstock: