vineri, 13 aprilie 2007

Tr. Vigh Tibor 5B

Tr. Vigh Tibor 5B
DESCRIERE

Lungimea 1: Pleaca tot apropape din rau, pe o rampa de stanca cu iarba oblic stanga pana in regrupare pe o branita.

Lungimea 2: Din regrupare pleaca dreapta pe o fata verticala pe sub o burtica de stanca, merge dreapta, apoi incepe sa traverseza stanga, apoi dreapta pana in regrupare pe o brana comoda.

Lungimea 3: este pe o muchie usoara dar putin friabila (piciorul). Aceasta regrupare este comuna cu cea din Quo Vadis, care de aici porneste prin poiana din stanga pe o potecuta. Vigh Tibi o ia pe aceasta creasta, coboara putin si urca pe un hornulet panamtos si cu iarba care are ca asigurare numai un inel subtirel la jumatate pe fata din stanga. Regruparea este putin in stanga motului format de picior.

Lungimea 4: Traversare stanga pe o fata, pana la o muchie pe care o trece catre stanga pana ce traseul se inscrie pe linia unui horn mai putin asigurat si usor friabil.

Lungimea 5: Pe o fisura in sus, trece apoi catre dreapta de o muchie si traverseaza o fata pana ce intra in urmatorul horn unde la baza acestuia se regrupeaza.

Lungimea 6: Pe horn in sus pana se ajunge la fata compacta unde se incepe traversarea catre dreapta. Fata este verticala si spalata. Intr-unul din pitoane este o placuta metalica. Din acest punct se coboara putin (acolo e un piton mai prost batut) si pe linia pitoanelor se ajunge in regrupare la doua spituri grosiere. Desi s-a desfasurat putina coarda regruparea aeriana tenteaza.

Lungimea 7: Putin dreapta si sus peste o fata usor surplombata dupa care se traverseaza dreapta pana la o muchie dupa care se regrupeaza pe o platforma de iarba mare.

Lungimea 8: Pe un horn putin in dreapta crestei la baza careia am regrupat (din regrupare pitoanele nu se vad) , pana la iese pe creasta, trece o mica surplombita si regrupeaza dupa 50m. pe o brana de iarba.

Lungimea 9: Pe muchie in sus, dificultati nu mai sunt, creasta devine banala pana la Crucea Sandulesti, mai mult de 80m., undeva mai sus se mai poate regrupa pentru cine mai simte nevoia, dar in partea de sus e poteca; atentie doar ca este friabil.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

MY shutterstock

My latest images for sale at Shutterstock:

My most popular images for sale at Shutterstock: