marți, 10 aprilie 2007

Tr. Turnul Ascutit 5A

Tr. Turnul Ascutit 5A
DESCRIERE:

Lungimea 1: este scurta pe ierburi si peste un hornulet. Unii nu se mai leaga pentru ea.

Lungimea 2: Incepe cu o fisura cu pitoane mari si proaste, trece prin stanga o surplombita, peste o placa mare de stanca (care misca! atentie cum o tractionati!), apoi traverseaza dreapta catre o fisura mare, pe care se uraca. Pe un diedru mic in stanga la o regrupare destul de incomoda dar cu pitoane bune. Atentie la cum asugurati, freaca coarda foarte tare.

Lungimea 3: Trece o mica surplombita cu doua pitoane cu inele mari ingemanate, apoi pe o fisura in sus. Incepe sa traverseza dreapta pana ce se inscrie pe o fisura pe care in sus se ajunge la regrupare, care este comoda pe o brana. (spit+3 cuie)

Lungimea 4: Pleaca in sus peste o fata scurta unde prima asigurare e un inel subtire (cu adevarat subtire-pare gluma) si traverseaza dreapta catre o fisura pe care urca, pana aceasta se ingusteaza si se paraseste pentru fisura din stanga unde se poate regrupa (se cam termina buclele).

Lungimea 5: In fata este o placa compacta cu o fisura in dreapta. Pentru a asigura este mai usor sa se treaca prin stanga, apoi urmeaza o portiune usoara pana pe muchie. Muchia este senzational de subtire si ofera o priveliste inedita.. Pe creasta in sus pana la o regrupare pe partea din stanga a crestei.

Lungimea 6: Pleaca pe un hornulet catre stanga si se strecoara printre fisuri si ierburi tot timpul oblic stanga, pana revine pe creasta pe o branita, tot stanga fata de creasta ascutita.

Lungimea 7: Chiar pe creasta pe un horn care pare a nu avea asigurari. Trebuie facuta o ridicare pe el pentru a se vedea acestea si contrar asteptarilor traseul o ia catre stanga si se continua pe niste fisuri, si revine pe linia crestei dupa 50m. trecand peste o surplombita. Pe creasta se regrupeaza la on piton bun si anou dupa un bolovan masiv (in care e si pitonul) si comod pe brana.

Lungimea 8: Este sub forma de poteca pe creasta si dupa 35m. gasim chiar pe creasta pitoanele de rapel, caci desi Crucea Sandulesti este la o aruncatura de bat, trebuie facut un rapel scurt 15m. pana pe pajistea care duce la monument.

Traseul este pe alocuri foarte friabil si uneori se gasesc greu pitoanele. Mare atentie la placa din prima lungime care este periculoasa. In schimb creasta subtire ofera o senzatie unica.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

MY shutterstock

My latest images for sale at Shutterstock:

My most popular images for sale at Shutterstock: