duminică, 15 aprilie 2007

Tr. Madona Neagra 6A

Tr. Madona Neagra 6A
DESCRIERE

Lungimea 1: Porneste aproape de rau, pe o scobitura concava in stanca. Dupa 2m. face usor stanga prinzand o fisura verticala, pana pe o mica branita, de unde in dreapta se continua pe o fisura fina, pana la un pom. De la pom in dreapta pe brana dupa muchie este regruparea la baza unei fisuri.

Lungimea 2: Pe fisura in sus se ajunge la o polita de stanca, de unde traseul se indreapta usor dreapta catre o arcada cu stanca neagra si cam lucioasa, pe care o trece pe fisura si apoi dreapta (e si o bucata de coarda veche care atarna), peste muchie si in sus pe un horn larg si usor pana la al doilea copac, la care se regrupeaza.

Lungimea 3: Pe horn in sus, traversare catre fisura din dreapta pe care in sus pana in regrupare, pe celebrul picior al peretelui.

Lungimea 4: De aici in stanga la 2 m. este Tr. Vigh Tibor. Traseul continua in dreapta trecand peste o placa verticala, si apoi o fisura oblic dreapta, o mica burtica si regrupare.

Lungimea 5: Incepe lungimea de treversare cu o fisura bine pitonata oblic dreapta, ajunge dupa cam 15m. "la icoana"(Madona) pictata pe lemn negru si aflata sub o surplomba cu stanca neagra. Aici se poate regrupa. Traversarea continua pe o fisura care incepe sa se incline, pana la regrupare.

Lungimea 6: 1m. dreapta pe o placa si in sus pe o surplombita care se trece, dupa care dreapta pana la o fisurica si in sus pe o brana la care se regrupeaza.

Lungimea 7: Putin jos in dreapta pana sub o arcada cu stanca neagra care se trece direct. Deasupra este o fisura. Se treaverseaza dreapta si se trece de o muchie dupa care se merge printr-o zona cu iarba pe o fisura, apoi un horn si se iese pe o pajiste.

Lungimea 8: Se strabate pajistea pana la baza partii finale a peretelui. Pitoanele sunt la 5m. stanga de copac.

Lungimea 9: In sus peste o placa compacta, dupa care se traverseaza stanga pe sub o tufa de trandafiri! pana se prinde o fisura in sus. Traverseu dreapta si se trece in urmatoarea fisura care conduce la o regrupare comoda pe o mare platforma.

Lungimea 10: O fisura in sus si o traversare la aderenta catre stanga care iese in creasta culmii care duce la Crucea Sandulesti sunt ultimele pasaje ale unui traseu foarte frumos si bine asigurat.

Retragerea pe poteca turistica peste deal.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

MY shutterstock

My latest images for sale at Shutterstock:

My most popular images for sale at Shutterstock: