vineri, 16 martie 2007

Buila - Vanturarita: Tr. Pasarea Phoenix 6A

Tr. Pasarea Phoenix 6A
DESCRIERE

Lungimea 1: Incepe pe o polita de stanca friabila si dupa cativa metri se inscrie pe o fisura clara, formata de o placa mare de stanca. Fisura verticala surplombeaza catre final, si se trece direct, dupa care se ajunge pe o branita cu iarba unde este regruparea normala. Noi avand coarda de 60m. am continuat pe o fisura verticala pe partea stanga, fata de regrupare care in partea finala surplombeaza si ea. Iesirea este pe prize mari dar usor friabil, si dupa 60m. intinsi se ajunge in regrupare pe o brana, la baza unei fete.

Lungimea 2: Porneste pe fata de stanca si traverseaza stanga catre un diedru care incepe usor surplombat (pasul de VIII-) si mai sus devine un horn. Din horn se face dreapta (si aici este o regrupare) si pe o zona usoara si putin friabila tot in dreapta pana la o brana mare. (din acest punct se poate iesi din perete pe brana la livada).

Lungimea 3: Porneste pe un mic diedru, traverseaza dreapta pe sub o surplomba pana se inscrie pe un diedru lung usor oblic stanga care conduce la regrupare aflata sub o surplomba. In spit se gaseste si un maion rapid pentru coborare (in caz de nevoie). Este o lungime spectaculoasa!

Lungimea 4: Porneste direct pe surplomba, apoi continua pe un horn orientat stanga, pana la o fata, de unde o ia in sus pe o fisurica pana in regrupare.

Lungimea 5: Traverseu dreapta surplombat lung pana la o fisura verticala care duce la o regrupare aflata intr-o mica grota. Lungime scurta, traverseul este dificil.

Lungimea 6: Din grota traverseu stanga, lung, pe sub surplomba formata de grota, aproape orizontal la inceput, apoi usor ascendent, pana la un hornulet putin friabil, dupa care dreapta pana la o regrupare aflata pe o brana pamantoasa aflata intr-o zona cu cativa copaci. Lungime lunga 55m.

Lungimea 7: Un horn spectaculos vertical, care dupa cam 15-20m. se paraseste catre dreapta pentru a iesi la copaci, unde traseul ia sfarsit, aproape de varful Claii Strambe.

Retragere prin spate pe poteca. Noi am folosit coarda de 60m. Dar exista regrupari pentru lungimi normale.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

MY shutterstock

My latest images for sale at Shutterstock:

My most popular images for sale at Shutterstock: